A Research on Food Safety in Turkey after the Covid-19 Pandemic
Abstract
Keywords
Full Text:
PDFReferences
Babaoğul M, Şener A, Buğday EB (2016). Tüketici profili ve bilinç düzeyi araştırması. T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketici Akademisi Projesi.
Bakke A J, Shehan CV, Hayes JE (2016). Type of milk typically consumed, and stated preference, but not health consciousness affect revealed preferences for fat in milk. Food Quality and Preference, 49: 92-99.
BBC (2020a). How is the coronavirus epidemic chang-ing consumer habits? https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52448919 Accessed: 2020.
BBC (2020b). Coronavirus: There is a shortage of meat in the USA due to the epdem-ic.https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52557247 Accessed: 2020.
Campbell M, Goodstein R (2001). The moderating effect of perceived risk on consumers’ evaluations of product incongruity: preference for the norm. Journal of Consumer Research, 28 (12): 439–449.
Cebeci Z (2019). R ile parametrik olmayan istatistik analiz. Abaküs Kitap Yayıh Evi. İstanbul(in Turk-ish)
Çınar R, Sağlık E (2006). Perakende gıda ürünlerinde etiketin önemi, tüketiciler üzerindeki etkileri ve Er-zurum ölçeğinde bir alan araştırması. Pazarlama Dünyası Dergisi, 1-10.(in Turkish)
Deniz A, Erciş A (2008). Kişilik özellikleri ile algılanan risk arasındaki ilişkilerin incelenmesi üzerine bir araştırma. İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 22(2): 301-330.(in Turkish)
Dutta-Bergman, MJ (2004). Primary sources of health information: comparisons in the domain of health attitudes, health cognitions, and health behaviors. Health Communication, 16(3): 273–288.
Erdoğan N, Çiçek H (2015). Hayvansal gıdaların tü-ketim yapısı ve tüketici tercihlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma: Afyon Kocatepe Üniversite personeli örneği. Kocatepe Veteriner Dergisi, 8(1): 25-31.
Eryılmaz AG, Kılıç O (2020). Türkiye ve Avrupa Birl-iği’nde tüketicilerin gıda güvenliğiyle ilgili tutum ve davranışları. Food and Health, 6(1): 57-66.
Gülse Bal HS, Kaplan E, Kaplan K (2019). Yaş meyve ve sebze tüketiminde gıda güvenliği algısı, tüketici endişesi ve bilinci: Tokat ili Merkez ilçe örneği. III. International Eurasian Agriculture and Natural Sciences Congress, 96-104.
Güzel Y, İpek G, Yıldırım Yılmaz T, Babaoğul M, Şener A, Buğday EB, Yücel S (2018). Tüketici pro-fili ve bilinç düzeyi araştirma raporu. Türkiye Tü-keticinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Ba-kanlığı. Ankara.
İslamoğlu AH, Altunışık R (2017). Tüketici Dav-ranışları. Beta Basım, İstanbul.
Karabulut M (1981). Tüketici davranışları yeniliklerin kabülü ve yayılışı, Minnetoğlu Yayınları, İstanbul.
Losasso C, Cibin V, Cappa V, Roccato A, Vanzo A, Andrighetto I, Ricci A (2012). Food safety and nu-trition: Improving consumer behaviour. Food Con-trol, 26: 252–258.
Mutlu S (2007). Gıda güvenirliği açısından tüketici davranışları (Adana kentsel kesimde kırmızı et tü-ketimi örneği). Doktora tezi. Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Adana.
Odabaşı Y, Barış G (2002). Tüketici davranışı. 2. Basım İstanbul: Mediacat.
Oğur S (2020). Bitlis’teki tüketicilerin gıda güvenliği ve gıda hijyeni konusundaki bilgi ve tutumları. Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 9(2): 780-796.
Onurlubaş E, Gürler AZ (2016). Gıda güvenliği ko-nusunda tüketicilerin bilinç düzeyini etkileyen fak-törler. Journal of Agricultural Faculty of Gazi-osmanpasa University, 33 (1): 132-141.
Özmetin S (2006). Gıda tüketim alışkanlıklarındaki değişim üzerine bir araştırma. Yüksek Lisans Tezi. Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Sakarya.
Özsungur F, Güven S (2017). Tüketici davranışlarını etkileyen sosyal faktörler ve aile. International Journal of Eurasian Education and Culture, 3: 127-142.
Pakmak AS, Koçoğlu D (2019). Tüketici hakları farkındalığı ve tüketici bilinç düzeyi: Denizli örneği. Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies, 6(1): 37-58.
Petroman C, Bidireac IC, Petroman I, Sucan M, Marin D, Turc B, Merce I, Constantin EC (2015). The im-pact of education on the behaviour of the consum-er of animal origin food products. Procedia – Social and Behavioral Sciences, 190: 429-43.
Richardson N, Macfie H, Sepherd R (1994). Consumer attitudes to meat eating. Meat Science, 36(1-2): 57-65.
Taşdan K, Albayrak M, Gürer B, Özer OO, Albayrak K, Güldal HT (2014). Geleneksel gıdalarda tüketicil-erin gıda güvenliği algısı: Ankara ili örneği. Uluslararası Davraz Sempozyumu, Süleyman De-mirel Üniversitesi, Isparta.
Topuzoğlu A, Hıdıroğlu S, Ay P, Önsüz F, İkiışık H (2007). Tüketicilerin gıda ürünleri ile ilgili bilgi düzeyleri ve sağlık risklerine karşı tutumları. TSK Koruyucu Hekimlik Bülteni, 6(4): 253-258.
Tüyben EE (2018). Tüketicilerin gıda güvenilirliği yönünden etiket okuma alışkanlığı ve algısının değerlendirilmesi. Y. Lisans tezi, Hacettepe Üniver-sitesi, Ankara.
Yalçın A, Kızılaslan H (2013). Tüketicilerin gıda güvenliği ile ilgili tutum ve davranışları (Samsun ili örneği). Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü, 213.
Yamane T (1967). Statistics, an introductory analysis, 2nd Ed., New York: Harper and Row.
Yüzbaşıoğlu R, Kızılaslan H, Kızılaslan N, Kurt E (2018). Gıda güvenilirliği açısından tüketici dav-ranışlarının incelenmesi: Sivas kentsel ve kırsal kesimde kırmızı et tüketimi. Gaziosmanpaşa Bi-limsel Araştırma Dergisi, 7(3): 49-60.
DOI: https://doi.org/10.15316/SJAFS.2022.068
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.