Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilen ‘Camarosa’ Çilek Çeşidinin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ve Antioksidan Kapasiteleri

Nilda ERSOY

Abstract


Organik ve konvansiyonel sistemlerde yetiştirilen Camarosa çilek çeşidinin meyve ağırlığı, meyve eni, meyve kalınlığı, meyve uzunluğu, meyve en/boy oranı, toplam kuru madde, titre edilebilir asitlilik ve antioksidan kapasiteleri gibi bazı fizikokimyasal özellikleri kıyaslanmıştır. Organik yetiştirme sistemi istatistiksel olarak toplam kuru madde ve toplam kuru madde/titre edilebilir asitlilik değerlerinin artışı bakımından daha etkili bulunmuştur. Organik olarak yetiştirilen çilekler konvansiyonel olarak yetiştirilenlere göre daha koyu renkli olmuşlardır. Ek olarak, organik olarak yetiştirilen Camarosa çilek çeşidinin meyvelerinin toplam antioksidan aktivitesi konvansiyonel olarak yetiştirilenleden daha yüksek değerlerde bulunmuştur. 


Keywords


Fragaria x ananassa Duch.; Camarosa; organik yetiştirme tekniği; konvansiyonel yetiştirme tekniği; fiziko-kimyasal özellikler; antioksidan aktiviteleri

Full Text:

PDF (Türkçe)

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.