Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilen ‘Camarosa’ Çilek Çeşidinin Bazı Fizikokimyasal Özellikleri ve Antioksidan Kapasiteleri
Abstract
Organik ve konvansiyonel sistemlerde yetiştirilen Camarosa çilek çeşidinin meyve ağırlığı, meyve eni, meyve kalınlığı, meyve uzunluğu, meyve en/boy oranı, toplam kuru madde, titre edilebilir asitlilik ve antioksidan kapasiteleri gibi bazı fizikokimyasal özellikleri kıyaslanmıştır. Organik yetiştirme sistemi istatistiksel olarak toplam kuru madde ve toplam kuru madde/titre edilebilir asitlilik değerlerinin artışı bakımından daha etkili bulunmuştur. Organik olarak yetiştirilen çilekler konvansiyonel olarak yetiştirilenlere göre daha koyu renkli olmuşlardır. Ek olarak, organik olarak yetiştirilen Camarosa çilek çeşidinin meyvelerinin toplam antioksidan aktivitesi konvansiyonel olarak yetiştirilenleden daha yüksek değerlerde bulunmuştur.
Keywords
Full Text:
PDF (Türkçe)Refbacks
- There are currently no refbacks.
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.