KONYA İLİNDE KIRMIZI ET FİYATLARINDAKİ GELİŞMELER
Abstract
Bu çalışmada, 1995-2003 yılları arasında Konya ili Et ve Balık Kurumu’nda oluşan kırmızı et fiyatlarındaki gelişmeler incelenmiştir. Araştırmada ayrıca Konya ili kırmızı et fiyatlarındaki mevsimsel dalgalanmaların analizi de yapılmıştır. Araştırma bulgularına göre; ele alınan dönem içerisinde kırmızı et reel fiyatları başlangıç yılına göre (1995) % 18.12 oranında azalmıştır. Araştırmada mevsimsel dalgalanmaları belirlemek amacı ile kırmızı et reel fiyatları 1995-2003 yılları arasında ele alınarak incelenmiştir. Buna göre söz konusu dönem içerisinde, reel fiyatlar önemli mevsimsel dalgalanmalar göstermektedir. Araştırma sonuçlarına göre; bu dönem içerisinde en yüksek fiyatlar sırası ile Temmuz, Ağustos, Eylül ve Haziran aylarında, en düşük fiyatlar ise Nisan, Mayıs ve Şubat aylarında oluşmaktadır.
Keywords
Full Text:
PDF (Türkçe)Refbacks
- There are currently no refbacks.
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.