KABA YEM OLARAK DEĞERLENDİRİLEBİLECEK BAZI YABANCI OT KARAKTERİNDEKİ BİTKİLERİN MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ VE HAM PROTEİN ORANLARININ BELİRLENMESİ
Abstract
Türkiye bitkisel gen kaynakları yönünden zengindir. Gerek doğal vejetasyonda gerekse tarım alanlarında değişik amaçlı kullanıma uygun çok sayıda tür bulunmaktadır. Bu bitkilerin bazıları kaba yem özelliği taşımakta ve hayvanlar tarafından değerlendirilmektedir. Bu nedenle kültürü yapılan yem bitkilerine alternatif olabilecek türler belirlenebilir.
Bu araştırmada Konya’da doğal olarak yetişen ve kaba yem niteliği olan , değişik familyalardan 11 bitkinin ham protein oranları ve bazı morfolojik karakterleri incelenmiştir. En yüksek bitki boyu Atriplex nitens Schkuhr. (161,0 cm), en fazla bitki ağırlığı Alcea pallida Waldst et. Kit. (519,85 g) ve en yüksek ham protein oranı Atriplex hastata L.(%17,84)’da tespit edilmiştir.
Keywords
Full Text:
PDF (Türkçe)Refbacks
- There are currently no refbacks.
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.