KONYA’DA SATILAN BEYAZ PEYNİRLERİN NİTRAT VE NİTRİT İÇERİKLERİ

Ahmet AYAR, Menis ÖZDEMİR

Abstract


1994 ile 2000 yılları arasında Konya’da satılan toplam 60 Beyaz peynir örneğinde nitrat ve nitrit değerleri belirlenmiş. Peynirlerin nitrat içeriği 4.66 ile 37.00 mg/kg, nitrit içeriği ise 0.00 ile 2.40 mg/kg arasında değişmiştir. Peynir örneklerinin nitrat ve nitrit içerikleri Gıda yönetmeliğinde belirtilen maksimum değerin ve insanlar için toksik sınırların altında bulunmuştur. Yani sağlık yönünden ve kanuni yönden herhangi bir sakınca söz konusu değildir. 


Keywords


Nitrat; nitrit; Beyaz peynir.

Full Text:

PDF (Türkçe)

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.