Bazı Şeker Mısır Çeşitlerinin (Zea mays saccharata Sturt) Teknolojik ve Kalite Özellikleri
Abstract
Keywords
References
Açıkgöz N, Akbaş ME, Moghaddam A, Özcan K (1994). PC’ler İçin Veritabanı Esaslı Türkçe İstatis-tik Paketi: TARİST, 1.Tarla Bitkileri Kongresi, 24-28.04.1994, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ofset Basımevi, Bornova, İzmir, s:264-267.
Anıl H (1999). Çarşamba Ovasında Şeker Mısırın Verim, Verim Unsurları ile Bazı Kalite Karakterleri-ne Şaşırtmanın ve Farklı Ekim Zamanlarının Etki-si. Yüksek Lisans Tezi, Ondokuz Mayıs Üniversite-si, (Basılmamış), Türkiye.
Anonim (1990). 1990 yılı Araştırma Proje Raporları. Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı. Bursa Gıda Teknolojisi Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü. Bursa.
Anonim 2010. Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, 2009-2010 ve uzun yıllar Meteorolojik Verileri.
Atakul Ş (2011). Diyarbakır Koşullarında Farklı Ekim Zamanlarının Beş Şeker Mısırı (Zea mays L. saccharata Sturt.) Çeşidinde Taze Koçan ve Tane Verimi İle Bazı Tarımsal Özelliklere Etkisi Yüksek Lisans Tezi, Çukurova Üniversitesi, (Basılmamış), Türkiye.
Başçiftçi ZB (2012). Şeker Mısır ve Bodur Fasulyenin Karışık Ekiminde Ekim Düzenlemeleri ve Bazı Ag-ronomik Özelliklerin Belirlenmesi. Doktora Tezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, (Basılmamış), Türkiye.
Bozokalfa KM, Eşiyok D, Uğur A (2004). Ege Bölgesi Koşullarında Ana ve İkinci Ürün Bazı Hibrit Şeker Mısır (Zea mays L. var. saccharata) Çeşitlerinin Ve-rim, Kalite ve Bitki Özelliklerinin Belirlenmesi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 41(1):11-19.
Çetinkol M (1989). Tatlı Mısır Üretimi. Hasad Aylık Tarım ve Hayvancılık Dergisi 4(46):20-23.
Dickerson WG (1996). Home and Market Sweet Corn Production. http://www.cahe.nmsu.edu/pubs/_h/h 223.html (Erişim tarihi: Temmuz 2012).
Erdal Ş, Pamukçu M (2005). Tatlı Mısır (Zea mays L. var. saccharata Sturt.). Derim 22(2): 41-46.
Eşiyok D, Bozokalfa KM, Uğur A (2004). Farklı Lo-kasyonlarda Yetiştirilen Şeker Mısır (Zea mays L. var. saccharata) Çeşitlerinin Verim, Kalite ve Tek-nolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 41(1):1-9.
Eşiyok D, Bozokalfa KM (2005). Ekim ve Dikim Za-manlarının Tatlı Mısırda (Zea mays L. var. saccha-rata) Verim ve Koçanın Bazı Agronomik Karakter-leri Üzerine Etkisi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 42(1):35-46.
Flora LF, Wiley RC (1974). Sweet Corn Aroma, Chem-ical Components and Relative Importance in the Overall Flavor Response. Journal of Food Science 39:770-773.
Hale TA, Hassell RL, Phillips T (2005). Refractometer Measurements of Soluble Solid Concentration Do not Reliably Predict Sugar Content in Sweet Corn. HortTechnology 15(3):668-672.
Kleinhenz MD (2001). Sweet Corn Quality -- What is it? Excerpts from the Proceedings of the Ohio Fruit and Vegetable Growers Congress, February 7-9, 2001, Toledo, OH. http://www.oardc.ohio-state.edu/kleinhenz (Erişim tarihi: Temmuz 2012).
Koçak AN (1987). Mısırın İnsan Gıdası Olarak Önemi ve Gıda Endüstrisindeki Yeri. Türkiye’de Mısır Üre-timinin Geliştirilmesi, Problemler ve Çözüm Yolları Sempozyumu. TARM, Ankara.
Koçak M (1991). Samsun Ekolojik Şartlarında Bazı Şeker Mısır Çeşitlerinde Verim, Verim Öğeleri Ve Bazı Kalite Özelliklerine Azotlu Gübrelemenin Etki-si Üzerine Bir Araştırma. Yüksek Lisans Tezi, On-dokuz Mayıs Üniversitesi, (Basılmamış), Türkiye.
Kul EM (2012). Eskişehir Koşullarında Sıra Arası Me-safe ve Ekim Zamanının Şeker Mısırın Bazı Ta-rımsal Özelliklerine Etkileri. Yüksek Lisans Tezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, (Basılmamış), Türkiye.
Küçükyaççı Ş (2010). Bazı Yeni Şeker Mısırı Tiplerinin Tokat - Kazova Koşullarında Bazı Verim Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. Yüksek Lisans Tezi, Ga-ziosmanpaşa Üniversitesi, (Basılmamış), Türkiye.
Lerner BR, Dana MN (2007). Growing Sweet Corn. HO-98.pdf. Purdue University Cooperative Exten-sion Service, http://www.ces.purdue.edu/extmedia/hort.htm#9 (Erişim tarihi: Temmuz 2012).
Öktem A, Öktem GA (2006). Bazı Şeker Mısır Geno-tiplerinin (Zea mays L. var. saccharata Sturt) Har-ran Ovası Koşullarında Verim Karakteristiklerinin Belirlenmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 20(1):33-46.
Pierce CL (1987). Vegetable Characteristics Production and Marketing. New York, p:167-175.
Sencar Ö, Gökmen S, Koça H, Okutan M, (1992). To-kat Ekolojik Koşullarında II. ürün olarak Şeker Mı-sır Yetiştirme Olanaklarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Cumhuriyet Üniversitesi Tokat Zi-raat Fakültesi Dergisi 9(1):242-257.
Sezer İ, Köycü C (1995). Samsun İlinde Ana ve İkinci Ürün Olarak Şeker Mısır Yetiştirme ve Değerlendi-rilmesi. Karadeniz Bölgesi Tarımının Geliştirilme-sinde Yeni Teknikler Kongresi, 9-11 Ocak 1995, Samsun.
Szymanek M (2009). Influence of Sweet Corn Harvest Date on Kernel Quality. Journal of Agricultural Engineering 55(1): 10-17.
Tuncay Ö, Bozokalfa KM, Eşiyok D (2005). Ana Ürün ve İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Tatlı Mısır Çeşitlerinde Koçanın Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 42(1):47-58.
Turgut İ (2000). Bursa Koşullarında Yetiştirilen Şeker Mısırında (Zea mays L. var. saccharata Sturt.) Çe-şitlerinin Taze Koçan Verimi ile Verim Öğeleri Üze-rine Etkileri. Turkish Journal of Agriculture and Forestry 24:341-347.
Vural H, Eşiyok D, Duman İ (2000). Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme). Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, Bornova-İzmir.
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.