Antalya İlinde Serada Domates Üretiminde Gübre Kullanımının Yaşamsal Döngü Analizi
Abstract
Keywords
Full Text:
PDF (Türkçe)References
Anaç, D. 2004. Nutrient Management in the Protected Agriculture of Turkey. IPI regional workshop on Potassium and Fertigation development in West Asia and North Africa; Rabat, Morocco, 24-28 November, 2004.
Atılgan A, Çoşkan A, Saltuk B, Erkan M, 2007. Antalya Yöresindeki Seralarda Kimyasal ve Organik Gübre Kullanım Düzeyleri ve Olası Çevre Etkileri. Ekoloji Dergisi, 21.
Güler S, 2004. Dünya'da ve Türkiye'de Gübre Tüketiminde Yaşanan Gelişmeler. Türkiye 3. Ulusal Gübre Kongresi, Tarım-Sanayi-Çevre, 11-13 Ekim 2004, Tokat, 47-54.
Engindeniz S, Yılmaz İ, Durmuşoğlu E, Yağmur B, Eltez R.Z, Demirtaş B, Engindeniz D, Tatarhan A.H, 2010. Sera Sebzelerinin Karşılaştırmalı Girdi Analizi. Ekoloji Dergisi: 19: 74, 122-130.
GüneşT, Arıkan R 1988.Tarım Ekonomisi İstatistiği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No:1049, Ankara.
Kacar, B. ve Katkat, A.V. 1999. Gübreler ve Gübreleme Tekniği. Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yayın No: 144, Vipaş Yayın No: 20, Bursa.
Loizou E, Mattas K, Tzouvelakas V, Fotopoulos C, Galanopoulos K, 2000. Regional Economic Development and Environmental Repercussions: An Environmental Input-Output Approach. International Advances in Economic Research, 6(3):373-386.
Orman Ş, Kaplan M, 2004. Kumluca ve Finike Yörelerinde Serada Yetiştirilen Domates Bitkisinin Beslenme Durumunun Belirlenmesi. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 17: 19-29.
Pluimers, 2001. An environmental systems analysis of greenhouse horticulture in the Netherlands: the tomato case, Ph.D Thesis, Wageningen Institute for Environment and Climate Research (1997- 2007). ISBN 90-5808-491-4.
Savcı S, 2012.An Agricultural Pollutant: Chemical Fertilizer. International Journal of Environmental Science and Development, 3(1).
Sönmez İ, Kaplan M. Sönmez S (2008) Kimyasal gübrelerin çevre kirliliği üzerine etkileri ve çözüm önerileri. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Derim Dergisi, 25(2):24-34.
Torellas, M., Anton, A., Rujs, M., Garcia, N., Stanghellini,C., Balint, A., Montero, J. 2010. Environmental and economic assessment of protected crops in four European scenarios, LCA FOOD 2010 International Conference on Life Cycle Assessment in the Agri Food Sector, Volume 1., Bari-Italy 22-24 September.
Wood R, Lenzen M, Dey C. & Lundie S., 2006. A comparative study of some environmental impacts of conventional and organic farming in Australia, Agricultural Systems 89: 324-348.
Yamane T, 2001. Temel Örnekleme Yöntemleri, Literatür Yayınları, İstanbul
Yılmaz İ, 2001.Antalya İli Sera Sebzeciliğinde İlaç ve Gübre Kullanımının Analizi. TAEA Yayınları, Ankara.
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.