KAYSERİ İLİ SÜT SIĞIRI BARINAKLARININ YAPISAL ÖZELLİKLERİ

Nuh UĞURLU, Salih ŞAHİN

Abstract


Bu araştırma Kayseri ili merkez ilçelerinde faaliyet gösteren 24 adet süt sığırı işletmesinde yürütülmüştür. İşletmelerin 18’i bağlı duraklı, 4’ü serbest duraklı ve 2’si de serbest barınak şeklinde planlanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, barınakların büyük bir kısmında yapı alanları, havalandırma ve aydınlatma yönünden yetersiz olduğu bulunmuştur. Barınakların % 50’sinde yapı hacmi 20 m3 / hayvanın altındadır. Yapıların ortalama ısı geçirme katsayısı 1,11-4,23 kcal/m²°Ch değerleri arasında değişmektedir. İşletmelerde sağım genellikle sağlıklı olmayan şartlarda yapılmaktadır.


Keywords


Süt sığırı barınakları; barınak planlama; havalandırma; barınak hacmi

Full Text:

PDF (Türkçe)

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.