ISPARTA İLİNDE AİLELERİN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER

Mevlüt GÜL, Osman SAĞDIÇ, Hikmet ORHAN

Abstract


Bu çalışmada, Isparta ili kentsel alanda ailelerin sosyo-ekonomik durumları, süt ve süt ürünleri tüketim durumu incelenmiştir. Araştırma sonucuna göre, ailelerin aylık ortalama 14.22 kg sokak sütü, 2.38 kg UHT süt, 7.10 kg yoğurt, 3.30 kg beyaz peynir, 0.63 kg kaşar peyniri, 0.64 kg tulum peyniri, 1.08 kg tereyağı ve 0.78 kg çökelek tükettiği belirlenmiştir. 


Keywords


Süt; süt ürünleri; tüketimi; Isparta

Full Text:

PDF (Türkçe)

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.