Hayvan Kesiminde Başvurulan Bayıltma Uygulamaları ve Mekanik Kesim Metotları
Abstract
Keywords
Full Text:
PDF (Türkçe)References
Alat İ (2011). Hayvan Kesiminde Boğazlamanın Önemi ve Elektroşok, Anestezi Ya Da Analjezi Gibi Yöntemleri Haram Kılan Tıbbi Gerçekler. IV. Dinî Meseleler İstişare Toplantısı: Günümüzde Helal Gıda, Afyon.
Alişarlı M (2011). Kesim Yöntemleri. IV. Dinî Meseleler İstişare Toplantısı: Günümüzde Helal Gıda, Afyon.
Büyükünal SK, Vural A (2011). Kasaplık Hayvanlarda Kesim Öncesi Bayıltma Uygulamaları. http://www.dunyagida.com.tr/haber.php?nid=607.
Çalış H (2010). Günümüz Fıkıh Problemleri. T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir.
Çayıroğlu Y (2014). İslam Hukuku’na Göre Helal Gıda. Işık Yayınları, (1. Baskı), İstanbul.
Farouk MM (2013). Advances in the Industrial Production of Halal and Kosher Red Meat. Meat Science, 805–820.
Farouk MM, Al-Mazeedi HM, Sabow AB, Bekhit AED, Adeyemi KD, Sazili AQ, Ghani A (2014). Halal and Kosher Slaughter Methods and Meat Quality: A Review. Meat Science, 505–519.
Grandin T (2001). Meat Science and Applications. Marcel Dekker, New York.
Gürbüz Ü (2011). Kesim Teknolojisi ve Helal Et Kavramının Değerlendirilmesi. IV. Dinî Meseleler İstişare Toplantısı: Günümüzde Helal Gıda, Afyon.
Halil A, Nazlı B (2001). Kesim Öncesi Kasaplık Koyunlara Uygulanan Elektrikle Bayıltma Metodunun Et Kalitesine Etkisi Üzerine Araştırmalar. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dergisi 27 (2), 585-603.
Heyet (2007). İlmihal II: İslam ve Toplum. Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, Ankara.
Joseph P, Schilling MW, Williams JB, Radhakrishnan V, Battula V, Christensen K, Vizzier-Thaxton Y, Schmidt TB (2013). Broiler Stunning Methods and Their Effects on Welfare, Rigor Mortis, and Meat Quality. World's Poultry Science Journal, 99-112.
Karaman H (2001). Günlük Hayatımızda Helaller ve Haramlar. İz Yayıncılık, (1. Baskı), İstanbul.
Nakyinsige K, Che Man YB, Aghwan ZA, Zulkifli I, Goh YM, Abu Bakar F, Al-Kahtani HA, Sazili AQ (2013). Stunning and Animal Welfare From Islamic and Scientific Perspectives. Meat Science, 352–361.
Nazlı B (1996). Kesim Öncesi Kasaplık Hayvanlara Uygulanan Bayıltma Yöntemleri. İstanbul Üniv. Vet. Fak. Derg. 22 (1), 176-186.
Okur KH (2009). İslam Hukuku Açısından Helal ve Haram Olan Gıdalar ve Bazı Güncel Meseleler. Usûl, 7 - 40.
Qasmi QMI (2007). The Islamic Concept of Animal Slaughter. IFA Publication, Jamia Nagar-New Delhi.
Shields SJ, Raj ABM (2010). A Critical Review of Electrical Water-Bath Stun Systems for Poultry Slaughter and Recent Developments in Alternative Technologies. Journal of Applied Animal Welfare Science, 281–299.
Şener M (1998). İslam Ansiklopedisi. Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, (17. Cilt), İstanbul.
Tekle Ş, Sağdıç O, Nursaçan Ş, Yetim H, Erdem M (2013). Ülkemizde ve Dünyada Helal Gıda Hususunda Karşılaşılan Problemler. European Journal of Science and Technology 1 (1), 1-6.
Usmani MT (2006). The Islamic Laws of Animal Slaughter. White Thread, California-USA.
Yaman A (2011). Hayvan Kesim Yöntemleri ve Fıkhî Hükümleri. IV. Dinî Meseleler İstişare Toplantısı: Günümüzde Helal Gıda, Afyon.
DOI: https://doi.org/10.15316/SJAFS.2018.86
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.