TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN BAZI MEYVE SUYU VE KONSANTRESİNDE PATULİN MİKTARININ HPLC İLE BELİRLENMESİ

Mehmet AKBULUT

Abstract


 Türkiye’de üretilen 20 şeftali pulpu , 10 vişne pulpu, 22 kayısı pulpu ve 14 kayısı suyu konsantresi örneğinde HPLC ile patulin analiz edilmiştir. Vişne pulpu örneklerinin hiçbirinde patuline rastlanmamıştır. 20 adet şeftali pulpu örneklerinin sadece 8’inde patuline rastlanmıştır ( 3,3 µg/kg-17,5 µg/kg). 14 kayısı pulp konsantresi örneklerinin hepsinde de patuline rastlanırken ( 11,2 µg/kg- 17,8  µg/kg), kayısı pulpu örneklerinin sadece 7’sinde patuline rastlanmıştır ( 13,7 µg/kg – 23,0 µg/kg). 


Keywords


Patulin; Mikotoksin; Meyve Pulpu; Meyve Pulpu Konsantresi; HPLC

Full Text:

PDF (Türkçe)

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.